Proč oblékat psa?

Za obleček Vám bude pejsek vděčný!

Zahřejí, udělají parádu a ještě udrží kožíšek v suchu a čistotě. Oblečky pro psy nejsou jen módním výstřelkem, ale někdy představují nezbytný doplněk. Víte, kdy a jak byste svého pejska měli obléci? Praktické rady najdete na následujících řádcích.

Dopřejte svému pejskovi pohodlné procházky nejen ve škaredém počasí. V slušivém oblečku se Váš pejsek může vydat ven, aniž by se musel klepat zimou. Ani deštivé počasí si na něj nepřijde. Naopak, bude se na procházku vyloženě těšit, pořídíte-li mu pláštěnku pro psa. Na jaře a na podzim si vystačí s mikinou nebo vestou. Při slavnostních příležitostech proměníte Vašeho miláčka v okouzlujícího parťáka – stačí mu vybrat některý z elegantních oblečků. Důvodů, proč je oblečení pro psy důležité, je hodně – od těch zdravotních, módních až po ten, že někdy se i psi chtějí prostě líbit.

kombinezy pro psy

Proč je důležité oblékat i psy?

S nástupem chladného počasí se psi rádi nahřívají u topení a vyhledávají teplejší místa. Toto chování odpovídá ztrátě jejich adaptace na pobyt v chladných podmínkách. Proto většina psů ocení další ochrannou vrstvu. Oblečení pro psy navíc předejde spoustě starostí.

Vyhněte se nemocem

Psi s krátkým nebo jednovrstvým kožíškem, stejně jako mladí, staří a nemocní, potřebují naši pomoc. Jejich pobyt v mrazivém a vlhkém počasí může bez vhodného oblečku nebo pláštěnky pro psa vést k omrzlinám, zápalu plic, zánětu hltanu a hrtanu kvůli promoknutí nebo podchlazení, které naruší jejich imunitní systém. Psi jsou pak náchylnější k onemocnění a špatně snáší chladné počasí. Onemocní-li Váš pejsek, za ošetření u veterináře zaplatíte minimálně pár stovek korun. Při komplikacích musíte počítat i s několika tisíci a nepříjemnými vyšetřeními a v nejhorších případech i se smrtí.

male-specialist-examining-dog-veterinary-clinic-PCHZ2NX

Ulehčete si nejen venčení

Zároveň si usnadníte venčení i následnou péči. Když napadne sníh, někteří paličáci nevystrčí ani packu. Ale hřejivý obleček dodá psovi odvahu, aby si venku mohl odbít volání přírody. Ti s dlouhým kožichem zase nesnáší, když je po každé procházce v blátě musíte koupat. Stačí vybrat vhodný obleček pro psy s nepromokavou vrstvou a po venčení Váš pejsek zůstane čistý. Ideální volbou je bunda pro psa, která všechny tyto výhody plní.

Užijte si módní trendy spolu

Není žádná ostuda, chcete-li mít svého pejska stejně elegantního jako sami sebe. Inspirujte se u celebrit, které se s trendy seznamují jako první díky reklamní spolupráci. V zimě svého bostonského teriéra obléká zpěvák David Kraus a modelka Kylie Jenner své italské chrtíky opečovává celoročně. Jak sluší roztomilé oblečky Jack Russel teriérovi ví jeho paničky zpěvačky Mariah Carey i Marta Jandová, která nezapomíná ani na svého druhého pejska-nalezence. Zpěvačka Lady Gaga dokonce vytvořila kolekci oblečení navrženou podle svého francouzského buldočka.

Oblečky pro psy-2

Jak vyberete vhodný obleček pro psa?

Před pořízením konkrétního oblečení pro psy je dobré si ujasnit, pro jakou příležitost obleček pro psa chcete – mikinu domů nebo do ne příliš chladného počasí, pláštěnku proti blátu a dešti, vestu na zahřátí a slavnostní události nebo pořádnou bundu do sněhu. Více o tom se dočtete v praktickém článku jak vybrat oblečky pro psa.

Materiál

Vaší pozornosti by neměl uniknout ani materiál. Než svému mazlíčkovi koupíte ten rozkošný vlněný svetr, vezměte v potaz jeho údržbu – budete jej musit hodit do pračky po každé vycházce? Nebude pejska materiál svědit, a když zmokne, nebude příliš těžký? Hledejte oblečení, které se snadno čistí a zároveň je teplé a prodyšné, jako třeba flauš nebo šusťák.

1518-9-3

Měření

K volbě správné velikosti si pomůžete změřením pejska:

  • Učesejte ho: sundejte psovi obojek a učesejte srst do hladka, od krku směrem ke kořeni ocasu. Umožní Vám to přesné měření.
  • Začněte zády: postavte psa a podržte konec svinovacího metru na krku přibližně v oblasti, kde bývá obojek. Natáhněte jej až ke kořeni ocasu a zapište si míru. Tuto délku budete potřebovat pro svetry pro psy, bundy a ostatní plně zahalující oblečky.
  • Pokračujte hrudníkem: kde přeměříte nejširší místo, většinou přes kohoutek směrem dolů hned za předníma nohama a druhou stranou zpátky nahoru.
  • Skončete krkem: změřte jej v místě, kde obvykle připínáte obojek a stejně jako u obojku, dejte pod metr aspoň 2 prsty, aby obleček pejska nijak neškrtil.

Poté vyberete obleček, který nejlépe odpovídá naměřeným údajům. Je-li Váš pejsek přesně mezi dvěma velikostmi, vždy volte tu větší.

Kde seženete vhodné oblečení pro psy?

Na internetu najdete nejrůznější obchody a to, jak kvalitní zboží nabízí, poznáte i podle samotného přístupu. V našem e-shopu věnujeme výběru oblečků a doplňků velkou pozornost a v případě dotazů Vám rádi poradíme.

Nabízíme široký výběr nejen barev a vzorů, ale hlavně samotných oblečků, které splňují svůj účel. Pro předcházení nemocem poslouží naše podzimní a zimní vesty, bundy a mikiny a také pláštěnky, které dokáží Vašeho pejska udržet v suchu a teple. Díky nepromokavým bundám se šusťákem a pláštěnkámVáš miláček může běhat i v kalužích, aniž byste ho doma museli cpát pod sprchu.

V našem oblečení pro psy se budou Vaši mazlíci cítit pohodlně a vypadat roztomile, ať už jde o malého pejska nebo velkého chlupáče. Nejnovější trendy ovládnou v luxusních i levných oblečcích. Mysleli jsme i na menší plemena, která se bez ochranné vrstvy neobejdou, a máme oblečení na míru speciálně pro ně.

56 (kopie)

Čemu se při výběru radši oblečků pro psy vyhněte?

K výběru oblečení pro psy přistupujte podobně jako k tomu pro děti: musíte jej snadno vyprat nebo jednoduše omýt, nesmí se trhat nebo být nepříjemný na dotek.

Nejspíš nebudete chtít trávit víc času přípravou než na samotné procházce, a tak zvažte i to, jak rychle obleček psovi nasadíte. Bude-li opatřený špatným zipem nebo složitým uchycením, v ohrožení se ocitne víc, než vaše nervy. A pokud se nedá přes obleček snadno přehodit postroj nebo obojek nebo nemá všité očko pro připnutí vodítka, jde o stejný případ.

Nemůže-li se váš pes ubránit hryzání, vynechejte všechno, co by ho k tomu mohlo svádět: lesklé knoflíky, peříčka nebo třásně.

Vše, co potřebujete vědět: krátce a přehledně

  • Některá plemena, hlavně menší psi, oblečky v chladnějším počasí potřebují.
  • Prospěch z nich budou mít i mladší a starší psi, nemocní nebo nějak oslabení jedinci.
  • V deštivém a blátivém počasí chrání oblečení psy před koupelí po každé procházce, hlavně ty dlouhosrsté.
  • Neposedům vyhovují suché zipy a patentky díky rychlému zapínání, psům s chundelatým kožíškem zase klasické zipy, protože netrhají chlupy.
  • Obleček vybírejte vždy přesně na svého pejska tak, že jej přeměříte a zvolíte co nejpodobnější rozměry, lepší větší než menší.
  • Pejska mějte při nošení oblečků pod dozorem a nenapravitelným hryzačům pořiďte oblečení bez ozdob.
Nesmí chybět Nevhodné
  • způsob uchycení vodítka na oblečku nebo možnost snadno navléknout obojek či postroj
  • pohodlné otvory pro packy i volná zadní část na vykonání potřeby
  • materiály, které se nedají snadno vyčistit nebo se rychle opotřebují a zničí
  • materiály nasakující vodu nebo ty, které škrábou

 

Podívejte se na celý náš sortiment oblečků pro psy.

01EXYSZVH805FY631PB64TEGYS (kopie)