Jak ochránit psa před sluncem?

Slunce - úžasný sluha, ale zlý pán. Ochrana před slunečními paprsky je důležitá nejen u nás lidí, ale také u našich čtyřnohých mazlíčků. Zejména v letních měsících. V článku Vám poradíme několik tipů a chovatelských potřeb, které pomohou udržet pejsky v bezpečí i pohodlí během horkých letních dnů.

1. Hydratace 

V letních měsících je nejdůležitější pitný režim. Je tedy nutné, zajistit Vašemu mazlíčkovi přístup k čerstvé vodě. Miska pro psa je ideální a nezbytnou chovatelskou potřebou, jež umožní mazlíčkovi dostatek hydratace. Cestovní misky pro psy nebo lahve pro psy jsou skvělou pomůckou na výlety či delší procházky. 

7416-13

2. Zajistěte pejskům stinné místo 

Mazlíčci, kteří tráví většinu svého času venku, potřebují dostatek stínu. Zejména v době, kdy je sluníčko nejzákeřnější. Pokud nemůžete pejskům zajistit stín z dřevin či budov, vyzkoušejte sluneční pláště nebo stany. 

3. Letní tričko pro psa

Víte, že své mazlíčky můžete oblékat i v horkých měsících? Prodyšné psí tričko poskytuje ochranu před sluníčkem a dokáže pejsky také zchladit. Obleček pro psa je nutné namočit, obléct a poté nechat na pejskovi uschnout. Schnutím dochází k příjemné úlevě před teplem. Tričko pro psa schvalují i veterináři.

 7491-4

4. Chladící podložky pro psy a další chovatelské potřeby

Pro pejsky, kteří trpí v horkém počasí, představuje chladící podložka skvělé řešení. Produkt je vyrobený ze speciální látky, jež poskytuje mazlíčkům úlevu od horka. V případě, že chcete svého mazlíčka zchladit během procházky, sáhněte po chladicím šátku

5. Cestovní tašky pro psy a batohy s dobrým odvětráváním 

Přepravě mazlíčka se nevyhnete ani v letních měsících. V takové případě zvolte psí batoh či tašku pro psy s dostatečnou ventilací. Z nabídky doporučujeme například Ezra tašku, chicco či travel, psí batoh Trend nebo Gabon. Na přepravu dvou menších pejsků je skvělý dvoupatrový batoh Palm.

6243-10

6. Omezte venčení v době nejteplejších hodin dne

Snažte se procházky naplánovat na chladnější části dne jako jsou brzká rána a pozdější večery. Vyhněte se dlouhým procházkám a společnému dovádění během oběda, kdy je sluníčko nejsilnější. 

7. Myslete na tlapky

Horký asfalt nebo písek není příjemný pro naši bosou nohu, jak se asi musí cítit naši psí společníci? Rozpálená cesta je pro pejsky nepříjemná a dokonce jim může způsobit i popálení na tlapkách. Před venčením doporučujeme ošetřit tlapky obyčejnou vazelínou, popřípadě využít speciální mast na psí tlapky z naší nabídky.

8. Opalovací krém pro psy

Využít můžete speciální sluneční krémy pro psy, nebo šetrný opalovací krém určený dětem, nejlépe s vyšším ochranným faktorem. Při výběru se vyvarujte krémům s obsahem oxidu zinku, který je pro zvířata toxický! K popáleninám od sluníčka jsou náchylní pejsci s krátkou srstí, světlou srstí nebo světlou kůží. Typickým příkladem jsou naháči, u nich na ochranu určitě nezapomínejte!