Na co si dát pozor při výběru batohu na psa

Zvažujete pořízení batohu pro psy, abyste mohli všechny výlety a dobrodružství zažívat se svým čtyřnohým přítelem? Nebo naopak vlastníte staršího pejska se zdravotními problémy nebo omezenou mobilitou? Pořízení batohu pro psa je ideální způsob, jak se může pejsek účastnit různých aktivit spolu s Vámi. Pokud máte obavy, aby Vámi zvolený batoh disponoval důležitými aspekty, jako je především bezpečnost nebo pohodlí, přinášíme Vám několik tipů, čemu při výběru správného batohu na psa věnovat pozornost. Spokojeni budete jak Vy, tak Váš pes.

6153-15

  • Sledujte bezpečností prvky. Správný batoh na nošení psa by měl obsahovat popruhy nebo karabiny, kterými připnete obojek nebo postroj. Zároveň tyto prvky slouží k ochraně mazlíčka před vypadnutím nebo útěkem.
  • Snadná manipulace a flexibilita. Psí taška by měla sloužit v případě, kdy není vhodné mít pejska na volno, jako je cyklovýlet, hromadná doprava, rušná ulice ve městě nebo jiná místa, kam pejsci nemohou. Zároveň je žádoucí, aby manipulace s batohem byla snadná a rychlá.
  • Odolnost vůči povětrnostním podmínkám. Aby Vás během aktivit nepřekvapil déšť, silný vítr nebo jiné extrémní jevy počasí, ujistěte se, že batoh pro psy disponuje odolným a voděodolným materiálem.
  • Důležitost sociální interakce. Každý pejsek je zvědavý a zároveň chce být v blízkosti svého pána. Volte proto takový batoh na psy, který umožňuje kontakt chlupáče se svým majitelem a zároveň nabízí dostatečný rozhled po okolí.
  • Pohodlí pro psa i pro majitele. Neméně důležitý aspekt pro výběr batohu. Aby se Vašemu psovi cestovalo v batohu pohodlně a bezpečně, měl by být vybavený polstrováním, které můžete podpořit například oblíbeným ručníkem pro psa. Pocit bezpečí a pohodlí navodí Vašemu psovi také nastavitelné popruhy. Ideální batoh obsahuje i dostatečné množství karabin, na které můžete zavěsit například cestovní láhev s miskou a mít ji tak vždy po ruce. A jak je to s pohodlím majitelů? Dbejte na nastavitelné popruhy a ergonomický design psího batohu, Vaše záda a ramena Vám budou vděčná.7524-3

Cestování se psem v batohu nebo v tašce je skvělý způsob, jak usnadnit cestování Vám i Vašim pejskům. Při nošení pejska osvobodíte od vodítka či náhubku, při delším výletě ulehčíte jeho unaveným tlapkám.  Zároveň se jedná o způsobem cestování, který vyžaduje čas a trpělivost zejména při nácviku, proto se nezapomeňte zásobit oblíbenými pamlsky, a po návratu domů pejska odměnit:-).