Jak zvolit správnou velikost batohu pro psa?

Pokud jste milovníkem cestování nebo náročných turistických výprav, nemusíte svého čtyřnohého přítele nechávat doma. Pořízení batohu pro psa je ideálním řešením, jak pejsek může absolvovat všechny výlety s Vámi. Aby bylo cestování pohodlné jak pro Vás, tak pro Vašeho miláčka, je nezbytné zvolit správnou velikost psího batohu nebo tašky na psa. Přinášíme Vám několik typů, které Vám s výběrem pomohou.

9351-29

První věcí před nákupem batohu na nošení psa je změření samotného psí mazlíčka. Věnujte pozornost jak jeho výšce, tak i délce a hmotnosti. Výšku zjistíte snadno, a to změřením pejska od země po temeno jeho hlavy, délku od čumáku po zadek (po konec kostry). Při výběru správného batohu je důležité zohledňovat také věk a plemeno psa včetně jeho hmotnosti, velikosti a celkové stavby těla. Některé psí batohy jsou navržené speciálně pro štěňata, jiné jsou vhodné pro dospělé psy.

Dalším významným bodem je kontrola nosnosti. Měli byste mít jistotu, že Vámi zvolený batoh disponuje dostatečnou nosností a snadno pejska unese bez rizika poranění nebo poškození batohu. Sortiment chovatelských potřeb nabízí rozdělení do několika váhových kategorií. Jistě naleznete ten pravý batoh pro štěňátko i dospělého těžšího psa. Velmi oblíbený batoh pro psa Alley poskytne pohodlí pejskům s váhou až do 10 kg.

Myslete také na pohodlí pejska. Abyste toho docílili, zaměřte se na batohy na psy s dostatečným prostorem, kde by měl mazlíček možnost se v rámci bezpečnosti pohybovat. Zároveň je vhodné, aby byl batoh vybavený měkkým polstrováním, které zajistí nejen komfort, ale také bezpečnost. Váš mazlíček ocení, pokud na dno samotného batohu umístíte příjemný ručník. Nezapomeňte také na sebe. To nejlepší, co pro své záda a ramena můžete udělat, je koupě batohu s ergonomickými prvky a polstrováním. Psí batoh by měl také obsahovat nastavitelné popruhy, kterými nastavíte správné nošení s ohledem na Vaši postavu.

9393-20

Důležitý prvek představuje dostatečná ventilace a odolnost proti povětrnostním vlivům. Aby k pejskovi proudilo dostatečné množství vzduchu, měl by batoh pro psa disponovat mřížkou nebo síťovinou. Zároveň by měl být vyrobený z kvalitního a odolného, popř. voděodolného materiálu, který poskytne vhodnou ochranu před nepříznivým počasím.

Na závěr přichází ten nejdůležitější bod, podle kterého byste měli vybírat správný batoh pro psa. A tím je bezpečnost. Ideální batoh by měl být vybaven několika bezpečnostními prvky, které zabraňují vypadnutí psa z batohu nebo jeho útěku. Těmito prvky jsou především popruhy nebo karabiny na připnutí obojku nebo postroje pro psa.

Cestování s batohem na psy může být pohodlnou záležitost pro Vás i pro Vašeho psa. Vyžaduje však kromě správného výběru také čas a trpělivost při nácviku nošení. Neostýchejte se psího mazlíčka po návratu domů odměnit pamlskem, zaslouží si to:-)